Η Τσεχία απαγόρευσε τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και άλλες αφρικανικές χώρες για να εμποδίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (26/11) ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιάκουμπ Κουλχάνεκ.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Σάββατο (27/11). Ισχύει για πολίτες τρίτων χωρών που έχουν παραμείνει περισσότερο από 12 ώρες τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Ζιμπάμπουε, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Ζάμπια, έγραψε ο Κουλχάνεκ στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η τσεχική κυβέρνηση κήρυξε την Πέμπτη (25/11) κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο 30 ημερών, δίνοντας εντολή τα μπαρ και τα κλαμπ να κλείνουν στις 10 μ.μ. ενώ απαγόρευσε τη λειτουργία των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Οι περιορισμοί που ισχύουν από τη Δευτέρα απαγορεύουν ήδη στους μη εμβολιασμένους Τσέχους και σε αυτούς που δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τη νόσο να εισέρχονται στα εστιατόρια, τα καφέ και τους αθλητικούς χώρους.