Aύριο το πρωί ξεκινά στη Ρώμη η διάσκεψη της G20, στην περιοχή Eur της ιταλικής πρωτεύουσας, η οποία είχε αρχίσει να οικοδομείται για να φιλοξενήσει την Διεθνή Έκθεση του 1942 – η οποία, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι εργασίες της G20 θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα, με συνέντευξη τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Στο περιθώριο, όμως, των πολιτικών συζητήσεων και επαφών, υπάρχουν και επισκέψεις σε «διαμάντια» της ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αύριο το απόγευμα οι ηγέτες και οι σύζυγοί τους, πρόκειται να επισκεφθούν τα θερμά ρωμαϊκά λουτρά του Διοκλητιανού, σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο.

Στην συνέχεια, θα μεταβούν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο (όπου πριν την ενοποίηση της χώρας διέμενε ο πάπας) για το επίσημο δείπνο που θα τους προσφέρει ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά την ίδια πηγή.

Την Κυριακή το πρωί, δε, οι εργασίες της συνόδου θα αρχίσουν στις 11, τοπική ώρα, διότι στις 9 οι φιλοξενούμενοι του Μάριο Ντράγκι θα μπορέσουν να θαυμάσουν την γνωστή σε όλο τον κόσμο, Φοντάνα Ντι Τρέβι. Το σιντριβάνι της ταινίας Dolce vita, Γλυκιά ζωή του Φεντερίκο Φελίνι. Το σιντριβάνι, επίσης, όπου οι τουρίστες συνηθίζουν να ρίχνουν πάντα ένα κέρμα -γυρισμένοι «πλάτη»- θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα τους δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψουν και πάλι στην Ρώμη.

Όλοι διερωτώνται αν η οικογενειακή φωτογραφία της συνόδου θα βγει στη παγκοσμίου φήμης αυτή θέση, ώστε, με την ισχυρότατη καλλιτεχνική και συμβολική της αξία, να μείνει για πάντα ζωντανή στην μνήμη των συμμετεχόντων, καταλήγει η ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη γειτονική χώρα.