Τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για να παραμείνουν ανοιχτές οι κοινωνίες και οι οικονομίες ανέδειξε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, προσερχόμενη στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, στο Μπρντο της Σλοβενίας.

Η κ. Κυριακίδου έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχοντας αυτήν την ευκαιρία, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Δεν έχουμε βγει ακόμη από την πανδημία και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται. Έχουμε τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ και θέλουμε όλοι να συνεχίσουν με τον εμβολιασμό, γιατί είναι σημαντικό να είμαστε ασφαλείς», ανέφερε η κ. Κυριακίδου, η οποία πρόσφατα μίλησε για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος που έχει ο Covid-19 στην ψυχική υγεία.

Όπως πρόσθεσε, «στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, δεν έχουν φτάσει όλα τα κράτη-μέλη τα επίπεδα εμβολιασμού που θα θέλαμε. Γι’ αυτό χρειάζεται να στείλουμε αυτό το μήνυμα όσο πιο δυνατά γίνεται: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε. Είναι σημαντικό έτσι ώστε να κρατήσουμε τις κοινωνίες μας ανοιχτές, τις οικονομίες ανοιχτές και για εμάς να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία νέα κανονικότητα».

«Έχουμε καταφέρει οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι να φτάσουν πάνω από 75%»

Παράλληλα, η Ευρωπαία επίτροπος σημείωσε ότι «είναι σημαντικός ο χρόνος κατά τον οποίο διεξάγεται το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, που ναι μεν βρισκόμαστε ακόμη στην πανδημία, αλλά έχουμε καταφέρει οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι να φτάσουν πάνω από 75%. Αυτό δείχνει την ισχύ τού τι μπορούμε να κάνουμε όταν δουλεύουμε μαζί, την ισχύ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

«Θα προχωρήσουμε με τις προτάσεις μας για μία Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Ο στόχος είναι να μπορούμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη-μέλη, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να χτίσουμε ένα υγειονομικό ευρωπαϊκό σύστημα που θα είναι αυτό που περιμένουν οι πολίτες από εμάς», τόνισε η κ. Κυριακίδου και συμπλήρωσε: «Η σημερινή συζήτηση θα επικεντρωθεί στις προτάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην HERA, την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας και φυσικά στους εμβολιασμούς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.