Ένα ειδικό αφιέρωμα στο YouTube για την εξερεύνηση του διαστήματος παρουσιάζει η Κάμαλα Χάρις η οποία έχει τονίσει πως της αρέσει η ιδέα της εξερεύνησης του άγνωστου.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ η οποία είναι επίσης επικεφαλής του Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος στο αφιέρωμα «Get Curious with Vice President Harris» που άρχισε την περασμένη εβδομάδα στο YouTube Originals Kids & Family ακολουθεί μια ομάδα παιδιών σε κυνήγι θησαυρού με στοιχεία που παραδίδει ο αστροναύτης της NASA, Σέιν Κίμπρο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Η μητέρα μου ήταν επιστήμονας. Μας έπαιρνε στο εργαστήριο μαζί της τα Σαββατοκύριακα και μετά το σχολείο, γιατί έπρεπε να δουλεύει πολλές ώρες» λέει στο τρέιλερ απευθυνόμενη στα παιδιά η Κάμαλα Χάρις.

«Θα μάθουμε τόσα πολλά καθώς είμαστε ολοένα και πιο περίεργοι και ενδιαφερόμαστε για τις δυνατότητες των ανακαλύψεων και του έργου που μπορούμε να κάνουμε στο διάστημα. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που με ενθουσιάζουν περισσότερο» συμπληρώνει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ομάδα των παιδιών με τη βοήθεια του Σέιν Κίμπρο, αφού εντοπίσει τα τμήματά του θα συναρμολογήσει ένα τηλεσκόπιο.

Το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Διαστήματος, ιδρύθηκε υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.