Για φοροδιαφυγή ελέγχεται ο ηγέτης των Podemos σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Economista που αναδημοσιεύεται ευρέως.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ελέγχεται μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο να έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από την Βενεζουέλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές της Ισπανίας ερευνούν τις φορολογικές δηλώσεις του 36χρονου Ιγκλέσιας, ο οποίος το 2013 δήλωσε εισόδημα 69.696 ευρώ.

Οι φορολογικές αρχές ελέγχουν επίσης το ενδεχόμενο να έχει λάβει χρήματα από πηγές της Βενεζουέλας, καθώς και από τον ιδιοκτήτη ενός τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος στηρίζει τους Podemos.

Απαντώντας, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος ανέθεσε στον Ερβέ Φαλσιανί να εκπονήσει το σχέδιο του κόμματος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστήριξε πως «αν η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπορεί να το κάνει μέσα από την ιστοσελίδα μας».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για υπόνοια φορολογικής απάτης του ηγέτη του κόμματος που προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μεταξύ άλλων ελέγχεται και ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με τον οποίο φέρεται να εμπλέκεται.