Ραγδαίες ήταν οι αλλαγές στη ζωή του Σαγέντ Σαντάατ ο οποίος από τη θέση του Αφγανού υπουργού Επικοινωνιών βρέθηκε να διανείμει πίστα στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα world-today-news.com o Σαγέντ Σαντάατ, πρώην υπουργός Επικοινωνιών της αφγανικής κυβέρνησης του παραιτηθέντος Προέδρου Ασφράφ Γκάνι, εργάζεται πλέον στους δρόμους της πόλης της Λειψίας ως ντελιβεράς και δη ως διανομέας πίτσας, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (23/08).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Leipziger Volkszeitung», o Σαγέντ Σαντάατ έφυγε από το Αφγανιστάν το Δεκέμβριο 2020, δηλαδή πριν από την παραίτηση και τη φυγή του Ασράφ Γκάνι. Έτσι, όταν ο Σαγέντ Σαντάατ έμεινε χωρίς χρήματα, έπιασε δουλειά ως διανομέας πίτσας στην εταιρεία Lieferando.

Πάντως, ο πρώην υπουργός ελπίζει ότι αυτό θα είναι προσωρινό και ότι σύντομα θα μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Επισημαίνεται ότι στο Αφγανιστάν ο Σαγέντ Σαντάατ συμμετείχε στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε αγροτικές περιοχές και σχεδίαζε την εκτόξευση ενός κοινού δορυφόρου Αφγανικής και Κίνας.

Στο μεταξύ, η ηγεσία των Ταλιμπάν άρχισε να σχηματίζει ένα συμβούλιο που θα ηγηθεί του Αφγανιστάν. Ειδικότερα, πρόκειται να εισαχθούν ορισμένα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης προσφέροντάς τους μια επιλογή υπουργικών θέσεων. Επιπλέον, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τον διορισμό του Haji Mohammad Idris ως νέου ενεργού επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.