Τις εξελίξεις στην κρίσιμη κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος και τις επαφές που πραγματοποιεί με τα δύο αντιμαχόμενα μέρη σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών συμφώνησαν για τη σημασία της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιγύπτου για την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός και από την Ντόχα

Ο Σάμεχ Σούκρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ομόλογό του από το Κατάρ Μοχάμεντ Μπιν Άμπντουλ Ραχμάν Αλ Θάνι, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην ισραηλινο – παλαιστινιακή κρίση και τις επιθέσεις στη Γάζα και τα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη.

Κατά τη συζήτησή τους, οι επικεφαλής διπλωματίας των δύο χωρών συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι ίδιοι τόνισαν επίσης την ανάγκη να συνεχίσουν τον από κοινού συντονισμό τους τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε περιφερειακό πλαίσιο και στα διεθνή φόρα, για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού και την επίτευξη εκεχειρίας.