Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, βγήκε από το νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο δούκας έφυγε από το νοσοκομείο λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ελλάδας σήμερα. Μεταφέρθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο σε όχημα που τον περίμενε και επέστρεψε στον πύργο του Ουίνδσορ, τη βασιλική κατοικία δυτικά του Λονδίνου. Πηγή από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας δήλωσε ότι ο πρίγκιπας είναι σε καλή διάθεση.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέρασε 28 νύχτες στο νοσοκομείο, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει νοσηλευτεί ποτέ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο στις 16 Φεβρουαρίου, μετά από μια αδιαθεσία που αισθάνθηκε και την οποία μοιράστηκε με τον γιατρό του. Δύο εβδομάδες αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Bartholomew επίσης στο Λονδίνο με ασθενοφόρο, όπου στις 3 Μαρτίου υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς για μια προϋπάρχουσα κατάσταση. Επέστρεψε στη συνέχεια στο ιδιωτικό νοσοκομείο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γίνεται 100 τον ερχόμενο Ιούνιο. Γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».