Ένας γερμανός διασώστης πιάστηκε σε βίντεο να χτυπά στο πρόσωπο έναν πρόσφυγα από τη Συρία που ήταν δεμένος σε φορείο.

Η επίθεση έγινε σε προσφυγική δομή και το θύμα υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό. Εντύπωση προκάλεσε η παθητική στάση της αστυνομίας.

Η οποία δήλωσε πως είχαν δέσει τον 32χρονο άντρα στο φορείο, γιατί προηγουμένως τους είχε επιτεθεί μεθυσμένος.

Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα έφτασε ως την Bild, η οποία στο ρεπορτάζ της μεταδίδει πως ο διασώστης απολύθηκε και οι αστυνομικοί ελέγχονται για τη δράση τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε προσφυγική δομή του Κάσελ τον περασμένο Νοέμβριο. Η αστυνομική έκθεση είχε παραλείψει μάλιστα εντελώς την επίθεση.

Οι αναφορές των αστυνομικών έκαναν λόγο για έναν μεθυσμένο πρόσφυγα (ονομάζεται απλώς ως Amar H), ο οποίος άδειασε έναν πυροσβεστήρα. Όταν είδε τους αστυνομικούς, τους απείλησε με μια σκάλα.

Ο άντρας συνέχιζε να αντιστέκεται στη σύλληψή του. Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο και την επομένη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Το βίντεο δείχνει όμως και ένα ακόμα περιστατικό που έμεινε έξω από την επίσημη αναφορά. Στην ερώτηση της Bild, η αστυνομία της πόλης αρνήθηκε αρχικά την επίθεση στον δεμένο πρόσφυγα, αργότερα όμως παραδέχτηκε πως ο 44χρονος διασώστης τον χτύπησε.

Οι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν έκαναν τίποτα. Σύμφωνα με την Bild, που παραθέτει τα ιατρικά έγγραφα, το θύμα υπέστη κάταγμα στο πρόσωπο. Γεγονός που εξόργισε τον δικηγόρο του πρόσφυγα, Adnan Aykac, ο οποίος κατηγόρησε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση.

Η εισαγγελία του Κάσελ δήλωσε πως το περιστατικό ερευνάται.