Μια φωτογραφία του 1976 με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τη βασίλισσα Ελισάβετ στη βιβλιοθήκη του κάστρου Μπαλμόραλ αναρτήθηκε στα social media της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, την ώρα που ο 99χρονος Δούκας του Εδιμβούργου αναρρώνει από την επέμβαση στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε.

Στην εικόνα, που τραβήχτηκε 45 χρόνια πριν, η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται σε ένα γραφείο, ενώ ο σύζυγός της είναι όρθιος δίπλα της.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα περάσει μια τρίτη εβδομάδα στο νοσοκομείο, μακριά από την Ελισάβετ, μετά την επέμβαση στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε για μια προϋπάρχουσα πάθηση στην καρδιά του.

Την Παρασκευή επέστρεψε στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII, όπου εισήχθη πριν από δύο εβδομάδες για θεραπεία για μια απροσδιόριστη, μη σχετιζόμενη με την COVID-19, λοίμωξη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος γιόρτασαν τα 73 χρόνια γάμου τους. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία τους να ανοίγουν μια κάρτα που είχαν φτιάξει για αυτούς τα παιδιά του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Η βασιλική οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλη μια πρόκληση το τελευταίο διάστημα, τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή. Παρά τις εκκλήσεις να αναβληθεί η συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, λόγω της περιπέτειας του πρίγκιπα Φίλιππού, το ζευγάρι φαίνεται πως δεν υποχωρεί στην απόφασή του.