Ένα βίντεο που καταγράφει την ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ στις 8 Ιανουαρίου 2020 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Στο βίντεο φαίνονται οι πύραυλοι να πλήττουν την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε προσωπικό που βρισκόταν στη βάση, ωστόσο περισσότεροι από 100 διαγνώστηκαν αργότερα με κάτι που το Πεντάγωνο αποκάλεσε «ήπιους τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς», που μπορεί να περιλαμβάνει διάσειση, σύμφωνα με το BBC.

Η αεροπορική βάση βρέθηκε στο στόχαστρο του Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη νωρίτερα εκείνον τον μήνα, από την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί.

Μετά την επίθεση της Τεχεράνης, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim είχε μεταδώσει ότι εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 βαλλιστικοί πύραυλοι. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επιβεβαίωσε την πληροφορία, κάνοντας λόγο για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, είχε ανακοινώσει ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους εναντίον βάσης την οποία χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια. Ξεκαθάρισαν πως πρόκειται για αντίποινα και διαμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα, «ακόμα πιο συντριπτικά» αντίποινα σε περίπτωση νέων αμερικανικών επιθέσεων.