Ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν ασφάλιση υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 10,3 εκατομμύρια χάρη στην πρόσφατη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014 πάνω από 10 εκατομμύρια ενήλικες (από 18 έως 64 ετών) που προηγουμένως ήταν ανασφάλιστοι εντάχθηκαν στο σύστημα ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του πανεπιστήμίου του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.Η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Υγείας χαιρέτησε αυτή την «σημαντική» μείωση στον αριθμό των ανασφάλιστων αμερικανών πολιτών.

Ο δεδηλωμένος στόχος της μεταρρύθμισης που εγκρίθηκε το 2010 κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής ανταρσίας είναι να παράσχει ιατρική ασφάλιση στο μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό από τους πενήντα εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες που έως τώρα ήταν ανασφάλιστοι.

Ο νόμος τέθηκε πλήρως σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο φορολογικού προστίμου εάν δεν είναι ασφαλισμένοι. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν για τη μελέτη τους τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εταιρεία Gallup το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014.

Συνολικά αναμένεται 12 εκατομμύρια άνθρωποι να ασφαλιστούν εντός του 2014 και άλλα 19 εκατομμύρια το 2015, σύμφωνα με μια ξεχωριστή εκτίμηση από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) που έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.