Μια χριστιανή νοσοκόμα κακοποιήθηκε σε νοσοκομείο του Πακιστάν όταν οι μουσουλμάνοι συνάδελφοί της την κατηγόρησαν για βλασφημία.

Η 30χρονη Tabitha Nazir Gill δέχτηκε την επίθεση του πλήθους μέσα στο νοσοκομείο όπου εργάζεται στο Καράτσι εδώ και 9 χρόνια.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η νοσοκόμα ζήτησε τον λόγο από συνάδελφό της, επειδή πήρε χρήματα από ασθενή. Η αρχινοσοκόμα Gill ενεργοποίησε έναν νόμο που απαγορεύει στο προσωπικό του νοσοκομείου να δέχεται λεφτά από νοσηλευόμενους και την κατηγόρησαν αδίκως για βλασφημία.

Γι’ αυτό και δέχτηκε την επίθεση των άλλων. Η βλασφημία είναι στο Πακιστάν σοβαρό αδίκημα και επισύρει ακόμα και την ποινή του θανάτου.

Υλικό από την επίθεση ανέβηκε στα κοινωνικά μέσα. Νοσοκόμες και άλλες γυναίκες την έχουν περικυκλώσει και τη χτυπούν. Άντρες έξω από το νοσοκομείο προσπαθούν να σκαρφαλώσουν και να μπουν μέσα.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι στο τέλος την έδεσαν, τη βασάνισαν και την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, πριν τη μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία δεν δέχτηκε αρχικά τις καταγγελίες, μετά την επίσκεψη του οργισμένου όχλου στο τμήμα όμως, πείστηκε και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες…