Οι πρωτοφανείς εικόνες από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ. Τώρα ο στρατός των ΗΠΑ ερευνά μια νεαρή αξιωματικό των ψυχολογικών επιχειρήσεων, η οποία πιστεύεται ότι οδήγησε μια ομάδα ανθρώπων που ταξίδεψε περισσότερα από 300 μίλια για να συμμετάσχει στη διαδήλωση των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που σημαδεύτηκε από τα αιματηρά επεισόδια.

Η λοχαγός Έμιλι Ράινεϊ, 30 ετών, επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι ηγήθηκε μιας ομάδας 100 περίπου ανθρώπων που έφτασε στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, μιας ομάδας διαδηλωτών από την Βόρεια Καρολίνα που αποκαλείται Moore County Citizens for Freedom.

Κι ενώ οι διοικητές της στο Fort Bragg εξετάζουν τη συμμετοχή της στα γεγονότα στο Καπιτώλιο, η Ράινεϊ δηλώνει ότι ήταν ξεκάθαρα ανοιχτή για τα σχέδιά της και επέμεινε ότι η ομάδα της δεν σχετίζεται με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Ήμουν πολίτης και όσα έκανα είναι στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μου» δήλωσε η νεαρή γυναίκα που έχει ταχθεί και κατά της χρήσης μάσκας στη διάρκεια της πανδημίας. Όπως είπε ακόμη, ήταν σε άδεια όταν έγιναν τα δραματικά επεισόδια. «Είπα στους επικεφαλής μου προτού πάω ότι θα πάω και τους ενημέρωσα όταν γύρισα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Grace (@emilygracer90)

Η ίδια ανάρτησε και ένα βίντεο στο Facebook, επιμένοντας ότι οι εισβολείς ήταν αντιφασίστες. «Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν βίαιο πατριώτη. Δεν ξέρω κανέναν πατριώτη που θα έσπαγε τα παράθυρα ενός εθνικού κοσμήματος όπως το Καπιτώλιο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Grace (@emilygracer90)

Η Ράινεϊ υπηρετεί στην 4η Ομάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Fort Bragg, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της 1ης Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, Ντάνιελ Λεσάρντ. Γνωστή ως PSYOPS, η ομάδα χρησιμοποιεί πληροφορίες και παραπληροφόρηση για να διαμορφώσει τα συναισθήματα, τη λήψη αποφάσεων και τις ενέργειες των αντιπάλων των ΗΠΑ.