Σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν μια πετρελαιοπηγή κοντά στην πόλη Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ένα στέλεχος των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Αντάρτες ελέγχουν σήμερα το κοίτασμα πετρελαίου Ούτζιλ μετά τη μάχη στην οποία ενεπλάκησαν με τη δύναμη που τη φρουρούσε», ανέφερε η πηγή αυτή στο Γερμανικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Εξάλλου επίσης στο Κιρκούκ, ένας βομβιστής-καμικάζι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 16, όπως δήλωσαν πηγές της αστυνομίας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτού του είδους στην πόλη αφότου την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι Κούρδοι, την 12η Ιουνίου.

Ο βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο είχε ζωστεί όταν η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο ενώ ετοιμαζόταν να μπει σε μια πολυσύχναστη αγορά σε μια συνοικία οι κάτοικοι της οποίας είναι κατά πλειονότητα Κούρδοι, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο Κούρδοι, στελέχη των υπηρεσιών ασφάλειας.

Παράλληλα αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι και ένας βομβαρδισμός στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 23 στη Μαχμουντίγια, 30 χλμ. νότια της Βαγδάτης.