Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν χαιρέτισε σήμερα την έγκριση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), το οποίο ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech χαρακτηρίζοντάς την «ορόσημο στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο εμβολιασμός ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διανύσουμε αυτόν τον δρόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται», έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο τουίτερ.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως οι αρχές θα ξεκινήσουν τους πρώτους εμβολιασμούς σε οίκους ευγηρίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου «διότι προστατεύουμε πρώτα τους πιο ευάλωτους», όπως είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη σύσταση, αλλά αυτή είναι μόνο μια τυπική διαδικασία. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσούλα φον ντερ Λάιεν, αυτό θα συμβεί σήμερα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.