Οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέχρι τώρα έργο της, η σημασία γενικότερα μιας Προεδρίας, όπως επίσης και η ίδια η λειτουργία του Συμβουλίου της ΕΕ, παρουσιάστηκαν σε μαθητές αυστριακών σχολείων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας με τη συμμετοχή των πρεσβειών των κοινοτικών χωρών και με θέμα «Ημέρα της Ευρώπης για τη Νεολαία», ενόψει της διεξαγωγής των μεθαυριανών ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που έκανε η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου, έγινε ειδική μνεία στο λογότυπο της ελληνικής Προεδρίας και στη δημιουργία του, ώστε να καταστεί σαφής στους μαθητές η σημασία που αποδίδεται στο «κοινό μέλλον», το «κοινό ταξίδι» και τις «κοινές αξίες» που συμμερίζονται όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα από το μέχρι τώρα έργο της Προεδρίας, επιχειρήθηκε να δοθεί στους συμμετέχοντες μαθητές το μήνυμα ότι τόσο η ελληνική Προεδρία όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, καθώς και ότι σε αυτή την προσπάθεια δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία και την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων μέσα από το διάλογο.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η επιδίωξη της ελληνικής Προεδρίας να προωθήσει τους στόχους της ΕΕ και να συμβάλει στην ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, προωθώντας κοινά αποδεκτές λύσεις και τη λήψη αποφάσεων σε θέματα που αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως είναι για παράδειγμα η σημαντική για την ευρωζώνη επίτευξη συμφωνίας για την Τραπεζική Ένωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ επιμελήθηκε περίπτερο με τουριστικό υλικό για την Ελλάδα, από το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τουριστικά φυλλάδια και να πάρουν πληροφορίες για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η εκδήλωση αποτελούσε πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, σε συνεργασία με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, την καγκελαρία, το Σχολικό Συμβούλιο Βιέννης, την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αυστρία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλους φορείς, και υπήρξε συνέχεια εκείνης του περασμένου Οκτωβρίου, όταν είχε γίνει παρουσίαση της ελληνικής γλώσσας υπό τον τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα Νεοελληνικά στην Ευρώπη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.