Στο «κόκκινο» παραμένει η Βραζιλία όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 18.947 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 407 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 5,5 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα έχει φθάσει τους 159.884 νεκρούς· είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 92.000 κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.151 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 464 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό ανέρχεται ως εδώ σε 91.753 θανάτους επί συνόλου 924.962 μολύνσεων.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι όμως θεωρούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Ενώ πριν από μία εβδομάδα, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας αναγνώρισε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Επιπλέον 24 μολύνσεις στην Κίνα

Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο, από 33 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Τα 3 από τα κρούσματα αυτά οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκαν στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ (δυτικά), σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ τα άλλα 21 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Εντοπίστηκαν 69 ασυμπτωματικοί φορείς, αριθμός κατά πολύ αυξημένος από τις 38 τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες γινόταν λόγος την προηγουμένη. Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές πάντως δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Είκοσι ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από κινεζικά νοσοκομεία. Νοσηλεύονται 359, οι 9 σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.997 μολύνσεων.