Ο επιχειρηματίας Michael Maroone μετακόμισε οικογενειακώς το 2018 σε μια νεόδμητη κατοικία στο Williamsburg του Μπρούκλιν, σε αυτό που χαρακτηρίζει ως το σπίτι των ονείρων του.

Μόνο που το όνειρο θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Το σπίτι μυρίζει άσχημα. Και μυρίζει άσχημα όλη τη μέρα, σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε χώρο του.

Με χοιροστάσιο το παρομοιάζει πια ο Maroone, εξαιτίας του κακού εξαερισμού του μπάνιου, και σέρνει τον κατασκευαστή στα δικαστήρια, λέγοντας πως του πούλησε γουρούνι στο σακί.

Η οικογένεια ανακάλυψε από την πρώτη στιγμή τα σοβαρά προβλήματα με την αποχέτευση και τα υδραυλικά.

Σύμφωνα με την υπόθεση που έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρούκλιν, οι διαρροές από το μπάνιο και τα νερά της βροχής ήταν «σημαντικές» και έπρεπε για να φτιαχτούν να γκρεμιστούν ακόμα και τοίχοι.

Το χειρότερο όλων ήταν αυτή η «απαίσια μυρωδιά», η οποία προκαλείται από το γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου δεν καταλήγει έξω από το σπίτι, παρά γυρνά τα πάντα μέσα στην οικία, σύμφωνα με τη μήνυση.

«Η μυρωδιά είναι τόσο άσχημη που το σπίτι του ενάγοντος δεν είναι κατοικήσιμο», γράφει στη μηνυτήρια αναφορά, «ο ενάγων σκοπεύει να εκκενώσει το σπίτι και έχει αναζητήσει βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες λύσεις εκμίσθωσης».

Το σπίτι υποφέρει και από άλλες κακοτεχνίες, όπως «ακατάλληλα σχεδιασμένο» σύστημα αποχέτευσης νερού και άλλα πολλά, όπως κακή ηχομόνωση.

Ο Maroone, που έχει έναν γιο 1 έτους, μίλησε στη «New York Post»: «Αυτό που γράφεται στη μήνυση είναι η κορυφή του παγόβουνου με την άσχημη μυρωδιά».

Δεν είναι για την ώρα γνωστό τι αποζημίωση αξιώνει από τον κατασκευαστή Noah Yosha, η εφημερίδα λέει πάντως πως ο τελευταίος δεν εμφανίζεται στις κλήσεις της για να απαντήσει…