Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για φιλοναζιστική συμπεριφορά στη Γερμανία

Συμμετείχαν σε chatrooms ενώ αντάλλασσαν φωτογραφίες του Χίτλερ


ΚΟΣΜΟΣ
17:03
16/09/2020
Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για φιλοναζιστική συμπεριφορά στη Γερμανία
2
loading

Είκοσι εννέα Γερμανοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την ανταλλαγή φωτογραφιών του Αδόλφου Χίτλερ και για την ανάρτηση κατασκευασμένων εικόνων που εμφανίζουν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων στα κινητά τους τηλέφωνα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Κατηγορούνται επίσης για την χρήση ακροδεξιών chatroom με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Γερμανίας.

Το περιστατικό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας που έχουν κατηγορηθεί ότι δεν λαμβάνουν αρκετά μέτρα για να αποκαλύψουν πιθανώς βίαιους εθνικιστές μεταξύ των μελών του προσωπικού τους.

«Είναι ντροπή για την αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κράτους Χέρμπερτ Ρόιλ ανακοινώνοντας την διεξαγωγή έρευνας για τους 29 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς.

Ορισμένοι από τους 29 μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάδοση ναζιστικής προπαγάνδας και ρητορικής μίσους και να απολυθούν. Αλλοι κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν τους συναδέλφους τους.

«Είμαι συγκλονισμένος και ντροπιασμένος», δήλωσε ο Φρανκ Ρίχτερ, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Εσεν, όπου εργάζονταν οι περισσότεροι. «Είναι δύσκολο να βρω λόγια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar μην πας μακριά

    είδαμε και τους δικούς μας και γενικώς οι περισσότεροι όλων των κρατών

  2. avatar SER 30

    Κατηγορούνται επίσης για την χρήση ακροδεξιών chatroom με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Γερμανίας...............ΠΟΣΟ [...] ΟΡΓΑΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΤΑΝ ΔΕΙΧΝΕΣΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΣΕ ΤΣΑΤΡΟΥΜΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ .«Είμαι συγκλονισμένος και ντροπιασμένος», δήλωσε ο Φρανκ Ρίχτερ, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.....ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΑΡΑ ΝΑΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟΠΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ , ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ . ΩΕΙ ΠΑΠΑΗΑ ΜΟΥ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει