Αποτροπιασμό προκάλεσε στην κοινή γνώμη το έγκλημα που έγινε στη Νέα Υόρκη με θύμα τον επιχειρηματία Φατίμ Σαλέχ (Fahim Saleh), CEO της τεχνολογικής εταιρείας Gokada, ο οποίος βρέθηκε αποκεφαλισμένος μέσα στο διαμέρισμά του. Όλοι ήθελαν να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό ο δράστης και όπως φαίνεται, αυτό μάλλον συνέβη.

Πρόκειται για τον προσωπικό βοηθό του δολοφονηθέντα, ο οποίος συνελήφθη σήμερα για το γεγονός πως έκοψε το νήμα της ζωής του Σαλέχ σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Όπως μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες New York Times, New York Daily News, New York Post και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, στον ύποπτο, που ονομάζεται Ταϊρίζ Ντέβον Χάσπιλ και είναι 21 ετών, αναμένεται ότι θα ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αμφισβήτησε αυτές τις πληροφορίες. «Την τελευταία φορά που ενημερώθηκα, δεν είχαμε κανέναν υπό κράτηση», είπε ο Βίνσεντ Μαρκέζε μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπάρχει σύλληψη. Δεν ξέρω πού βρήκαν αυτές τις πληροφορίες», πρόσθεσε, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο 33χρονος είχε πληροφορηθεί ότι ο Χάσπιλ του έκλεψε 100.000 δολάρια, όμως αντί να τον καταγγείλει στις αρχές κατέληξε σε συμφωνία με τον νεαρό για ένα σχέδιο αποπληρωμής. Κάποια στιγμή ωστόσο ο Χάσπιλ ακύρωσε τη συμφωνία.

Ο δράστης μαχαίρωσε τον Σάλεχ κατ’ επανάληψη στον λαιμό και το σώμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία. Το πτώμα του βρέθηκε την Τρίτη (14/07) στο διαμέρισμά του, κατακρεουργημένο. Τα κομμένα μέλη είχαν τοποθετηθεί σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών ενώ στον χώρο βρέθηκαν ένα ηλεκτρικό πριόνι και διάφορα καθαριστικά προϊόντα.

Ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνει τον Σάλεχ στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, μαζί με έναν άνδρα που φοράει σκούρο κοστούμι, μάσκα και γάντια. Ο άνδρας αυτός φτάνει μαζί του στο διαμέρισμα του 7ου ορόφου, όπου έρχονται στα χέρια. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που θεάθηκε ζωντανός ο επιχειρηματίας.

Ο Σάλεχ γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία από Μπαγκλαντεσιανούς γονείς αλλά μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ίδρυσε την εταιρεία Pathao το 2015 και το 2018 εισήγαγε στην αγορά την εφαρμογή κλήσης μοτοταξί Gokada. Η εφαρμογή αυτή ήταν ευρέως διαδεδομένη στο Λάγκος της Νιγηρίας μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι τοπικές Αρχές απαγόρευσαν τα δίκυκλα ταξί, τα οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «οκάντα». Αυτή η απαγόρευση ήταν σοβαρό πλήγμα για την εταιρεία του εκλιπόντα.