Σαράντα τέσσερις συλλήψεις έγιναν χθες σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο, καθώς εξαρθρώθηκε εκτεταμένο δίκτυο παραχαρακτών, που συνδέεται με τη μαφιόζικη ιταλική οργάνωση Καμόρα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη γαλλική αστυνομία.

Σαράντα άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, 3 στη Γαλλία και ένα στο Βέλγιο στη διάρκεια της επιχείρησης που συντονίστηκε από την ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol και επέτρεψε την κατάσχεση 8 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά και 8 εκατομμυρίων ευρώ σε αγαθά, πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ διευκρίνισε πως η αξία των πλαστών χαρτονομισμάτων υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα, που διεξήχθη από τους Ιταλούς, είχε αρχίσει τον Ιανουάριο 2018 και αφορούσε δίκτυο πλαστών νομισμάτων που συνδεόταν με τη ναπολιτάνικη Καμόρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου για την αντιμετώπιση της πλαστογραφίας επιθεωρητή Ερίκ Μπερτράν.

Επρόκειτο για πλαστά χαρτονομίσματα κυρίως των 50 ευρώ.

«Εδώ και μερικά χρόνια, το 90% των πλαστών χαρτονομισμάτων ποιότητας προέρχεται από την Ιταλία. Η Καμόρα έχει ένα είδος πατέντας σ’ αυτή την αγορά», σχολίασε ο Μπερτράν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.