Νέα απειλή από τον Ντουτέρτε στους εμπόρους ναρκωτικών: Θα σας σκοτώσω

Η Αστυνομία κατέσχεσε 756 κιλά μεθαμφεταμίνες και ο πρόεδρος των Φιλιππίνων εξοργίστηκε


ΚΟΣΜΟΣ
14:27
05/06/2020
Νέα απειλή από τον Ντουτέρτε στους εμπόρους ναρκωτικών: Θα σας σκοτώσω
1
loading

Τον ολομέτωπο πόλεμο που έχει ανοίξει εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών εξήγγειλε πως θα συνεχίσει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος επανέλαβε σήμερα την απειλή του να σκοτώσει τους διακινητές, αφού πρώτα η Αστυνομία κατέσχεσε 756 κιλά μεθαμφεταμίνες, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι η χώρα έχει αναχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο ουσιών.

Η αξία των ναρκωτικών αυτών εκτιμάται στα 5,1 δισεκατομμύρια πέσος (περίπου 89 εκατομμύρια ευρώ). Η ποσότητα αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί στις Φιλιππίνες από το 2016, όταν ο Ντουτέρτε εξαπέλυσε τον αιματηρό του πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

«Αν καταστρέφεις τη χώρα μου διακινώντας ναρκωτικά αξίας 5,1 δισ. πέσος... θα σε σκοτώσω», τόνισε ο Ντουτέρτε. Πάντως, δεν εξήγησε από πού πιστεύεται ότι προήλθαν τα ναρκωτικά αυτά, όμως επεσήμανε ότι οι Φιλιππίνες αποτελούν διαμετακομιστικό κέντρο για μεξικανικά καρτέλ.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επέκρινε με έντονους χαρακτηρισμούς και τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλουν την εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών.

Ο ΟΗΕ σε έκθεσή του χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου, ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών εν μέσω «σχεδόν πλήρους ατιμωρησίας» για την Αστυνομία και έπειτα από την υποκίνηση ανώτερων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, ο αριθμός των φερόμενων διακινητών ναρκωτικών που έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις της αστυνομίας από τον Ιούλιο του 2016 ανέρχεται σε 5.600.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η αστυνομία προχωρά σε εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες υπόπτων, με τους αστυνομικούς να το διαψεύδουν και να διαβεβαιώνουν ότι ενεργούν πάντα ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Φωτεινός ηγέτης και αυτός

    όπως Τραμπ, Πούτιν και Μπολσονάρου. Πολλοί φραγμοί τα τελευταία χρόνια στα σχέδια της νέας εποχής, για αυτό και βιάζονται, γιατί τα απέναντί τους μέτωπα πληθαίνουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει