Το βλέμμα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι στραμμένο στην Μινεάπολη, την πόλη που φλέγεται μετά τη βάρβαρη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό.

Το συνεργείο του CNN που κάλυπτε τα γεγονότα συνελήφθη κατά τη διάρκεια των ταραχών, όπως μετέδωσε και στην ιστοσελίδα του.

Στους συλληφθέντες είναι και ο Αφροαμερικανός ανταποκριτής Omar Jimenez. «Μπορούμε να πάμε όπου θέλετε, είμαστε ζωντανά στον αέρα. Βάλτε μας στη θέση που θέλετε. Φεύγουμε» είπε ο δημοσιογράφος στους αστυνομικούς, που τελικά τον συλλαμβάνουν.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν γιατί τους είπαν να μετακινηθούν από το σημείο των ταραχών και εκείνοι δεν το έκαναν.

Η σύλληψη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετάτο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το οποίο θα αφαιρεί σειρά νομικών προνοιών που προστατεύουν τις εταιρείες social media από το να καθίστανται υπεύθυνες για όσα γράφουν ή αναρτούν οι χρήστες τους.

Η οργή του προέδρου των ΗΠΑ προήλθε από τη σήμανση δύο tweet του, σχετικών με την επιστολική ψήφο στις ΗΠΑ, ως fake news, με παραπομπή σε ρεπορτάζ σχετικά με τα σχόλιά του από πλευράς του Twitter. Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε κατηγορώντας την Twitter για απόπειρα λογοκρισίας και επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος.