Στην 28η θέση της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη φιγουράρει το όνομα της ελληνικής καταγωγής συγγραφέως και πολιτικής σχολιάστριας Αριάννα Χάφιγκτον- Στασινοπούλου.

Ο σχετικός κατάλογος, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες, συντάχθηκε βάσει νέων κριτηρίων που υιοθέτησε το Forbes, το οποίο και προχώρησε σε επανεξέταση της έννοιας της εξουσίας.

Ιστορικά, η εξουσία συνδέεται με κάποιον τίτλο ή τον πλούτο. Τώρα, σ’ έναν κόσμο, που κυριαρχείται, σε μεγάλο βαθμό, από το ίντερνετ και την ψηφιακή κοινωνική δικτύωση, ένας άνθρωπος- στην προκειμένη περίπτωση μια γυναίκα- δεν χρειάζεται, απαραίτητα, να έχει χρήματα ή κάποιον τίτλο προκειμένου να έχει μεγάλη επιρροή. Πάνω στο σκεπτικό αυτό στηρίχτηκαν και οι φετινές επιλογές του Forbes.

Η Αριάννα Χάφικγτον- Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου φοίτησε στο Girton College του Πανεπιστημίου του Cambridge, από όπου απέκτησε μάστερ στις οικονομικές επιστήμες.

Σήμερα, η Αριάννα Χάφιγκτον είναι- μεταξύ άλλων- διευθύντρια σύνταξης και συνιδρύτρια του «Huffington Post», ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς ειδησεογραφικού μπλογκ, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αναγνωσιμότητας από τους «σέρφερ» του διαδικτύου.

Το 2006, το περιοδικό «ΤΙΜΕ» είχε συμπεριλάβει την Αριάννα Χάφιγκτον στον κατάλογο με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, ενώ πρόσφατα, το περιοδικό «Newsweek» την περιέγραψε ως «δύναμη της φύσης».

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου, η Αριάννα Χάφιγκτον θα μιλήσει σε εκδήλωση του «Women’s Forum» του «Greek America Foundation».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει πιο κοντά Ελληνοαμερικανίδες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν από ειδικούς για το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους.