Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την Αλβανία μετά από τον φονικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ. Το Δυρράχιο είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο ενώ οι εκατοντάδες μετασεισμοί δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τα πράγματα.

Οι περισσότεροι μετασεισμοί είναι αρκετά ισχυροί με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τους διασώστες μιας και προκαλούνται εκ νέου ζημιές ενώ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο μιας και προκαλούνται νέες ζημιές και καταρρέουν κτίρια.

Ενδεικτικό είναι και ένα βίντεο από το Δυρράχιο που δείχνει ένα τετραώροφο σπίτι το οποίο έχει σοβαρές ζημιές να καταρρέει λες και είναι από χαρτί μετά από έναν ισχυρό μετασεισμό.

Πρωτοβουλία Δημάρχων για την αποστολή βοήθειας στην Αλβανία

Συνάντηση με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα Ardiana Hobdari είχε σήμερα (27/11) αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ανάγκες και να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν στην πρέσβη τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη γείτονα χώρα, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας και ιδιαίτερα στους πολίτες των Τιράνων, του Δυρραχίου και της πόλης Θουμάνε.

Επίσης ζήτησαν από την πρέσβη να επικοινωνήσουν με τις Τοπικές Αρχές των πόλεων που έχουν πληγεί προκειμένου να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεία τους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους που δοκιμάζονται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ΠΕΔΑ ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, οι δήμαρχοι: Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, οπρώην δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού Γιάννης Κυριακόπουλος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.