Οι 97 βουλευτές του ΓΕΡΜΠ θα είναι παρόντες σωματικά, αλλά όχι και… νομικά στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης Βουλής αύριο.

Αυτό ανήγγειλε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τον οποίο το μέχρι πρόσφατα κυβερνών κόμμα θα παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής, αλλά οι βουλευτές του ΓΕΡΜΠ δεν πρόκειται να καταχωρηθούν στον κατάλογο του προεδρείου, όπως απαιτεί ο Κανονισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, ο σκοπός του διαδικαστικού αυτού χειρισμού είναι «να φανερωθεί ο καινούργιος τρικομματικός συνασπισμός μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ), του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ) και του «Ατάκα»».

Κατόπιν τούτου, η πολιτική μάχη γύρω από την έγκριση της νέας κυβέρνησης θα διαδραματιστεί πρώτα στο… διαδικαστικό μέτωπο, όπως ανέφερε σε χαρακτηριστικό σχόλιο η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ΒΝΡ, η διαδικαστική διέξοδος από το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο είναι ένας ή περισσότεροι βουλευτές του «Ατάκα» να δηλώσουν παρουσία στο προεδρείο, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη πλειοψηφία 120 συν ένας που απαιτείται από τον Κανονισμό, που θα εγγυηθεί τη νομιμότητα της συνεδρίασης του κοινοβουλίου των 240 εδρών.