Όταν πριν από 15 χρόνια η μόλις δύο χρονών Terri τυλιγόταν στις φλόγες εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δωμάτιό της, ο πατέρας της Paul Calvesbert είχε πιστέψει ότι θα την έχανε για πάντα.

Η Terri όμως όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει την εφιαλτική περιπέτειά της, αλλά ονειρεύεται το μέλλον της λαμπρό όπως κάθε άλλη κοπέλα της ηλικίας της.

Για τον 40χρονο πατέρα της από το Ipswich του Suffolk, η Terri είναι μια «πραγματική αγωνίστρια». Το 1998 όταν ξέσπασε φωτιά στο δωμάτιό της η μικρή υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματός της. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα τσιγάρο που η μητέρα της είχε αφήσει δίπλα στην κούνια της.

«Το να τη βλέπω να τελειώνει το σχολείο και να ετοιμάζεται για τις σπουδές της είναι κάτι πολύ μεγάλο. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνη. Δεν πίστευα ότι θα την έβλεπα να πηγαίνει καν σχολείο, αλλά εκείνη είναι αγωνίστρια. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας» είπε.

«Είναι λίγο τρομακτικό να φεύγεις από το σχολείο. Έχω κάνει πολύ καλούς φίλους, που πάντα με πρόσεχαν» ανέφερε η ίδια, γράφει η Daily Mail. «Όταν ήμουν πιο μικρή ήθελα να δουλέψω σε νοσοκομείο για να βοηθάω τους ανθρώπους.

Νομίζω ότι έχει να κάνει με το χρόνο που πέρασα κι εγώ στα νοσοκομεία όταν ήμουν μικρή. Μετά ήθελα να δουλέψω με παιδιά και τελικά κατέληξα ότι θα ήταν ευκολότερο να δουλέψω με ζώα, αντί με παιδιά.

Πριν από ένα χρόνο η μητέρα της μίλησε ανοιχτά για την εφιαλτική εκείνη μέρα, δηλώνοντας ότι νιώθει αβάσταχτες τύψεις. Παρότι προσπάθησαν να τα βρουν, η Terri και η μητέρα της δεν έχουν πια καμία επαφή και επικοινωνία.