Στο τραπέζι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τη γεώτρηση στην Κύπρο

Τα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν


ΚΟΣΜΟΣ
16:18
11/07/2019
Στο τραπέζι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τη γεώτρηση στην Κύπρο
5
loading

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «κατάλληλα μέτρα» κατά της Τουρκίας σε συνέχεια των νέων παράνομων εξορυκτικών επιχειρήσεων στην Κύπρο βρίσκονται στο τραπέζι του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μάγια Κοτσίγιανσιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν, σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, την αναβολή του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Τουρκία, την αναστολή των συζητήσεων για τη συμφωνία αερομεταφορών καθώς και την περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων.

«Σε συνέχεια της εντολής που έλαβαν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης παρουσίασαν αυτήν την εβδομάδα τις προτάσεις για κατάλληλα μέτρα εναντίον της Τουρκίας. Τώρα εναπόκειται στο Συμβούλιο να προχωρήσει τη διαδικασία», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, παρέπεμψε σε πρόσφατη ανακοίνωση της ύπατης εκπροσώπου, Φεντερίκα Μογκερίνι με την οποία αντιδρούσε στις «τελευταίες εξελίξεις» που αποτελούν «απαράδεκτη κλιμάκωση των παραβιάσεων κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εν λόγω δήλωση περιέχει επίσης μια νέα έκκληση προς τις τουρκικές αρχές να «αναστρέψει» τη συγκεκριμένη ενέργεια, είπε η κ. Κοτσίγιανσιτς.

Τέλος, η ίδια εκπρόσωπος ενημέρωσε πως ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, παρουσίασε χθες στο Κολέγιο των Επιτρόπων την τρέχουσα κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για κυρώσεις.Σημειώνεται, ότι το ζήτημα συζητιέται σήμερα σε επίπεδο εθνικών απεσταλμένων στις Βρυξέλλες με στόχο να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Επιτροπής τελικά στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μου το ειπε ο παππούς μου τώρα εδω στην βεράντα !

  Λάδια πολλά και τηγανίτες τίποτα.

 2. avatar Μπεν

  Χαχαχαχα «ντα στα χεράκια» δεν απείλησαν να κάνουν;;

 3. avatar The spartan

  χαχαχαχα του έκαναν τα μούτρα κρέας. Σιγά να μην του σκισετε κάνα καλσόν.

 4. avatar Sv7n

  Πάντως τραγικό που αυτοί ήδη ξεκινήσαμε να τραβάνε πετρέλαιο (άλλο αυτό που είναι από ξένη περιοχή ) και εμείς ακόμα τίποτα. Έχουμε κράτος μπιπ.

 5. avatar Sv7n

  Σιγά τις κυρώσεις , περιμένουμε αυτές του τραμπ, είναι πιο αποτελεσματικές .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει