Με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, την οποία προκάλεσαν οι δηλώσεις ενός παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου Rustavi-2 προς το πρόσωπο του και τον ρωσικό λαό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Γεωργίας, επειδή σέβεται τον λαό της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι αντιρωσικές διαθέσεις στη χώρα καλλιεργούνται από ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την ιστορία και σε τελική ανάλυση βλάπτουν τη Γεωργία. Εκτός των άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρεί ότι «δεν αξίζει» να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του δημοσιογράφου, Γκεόργκια Γκαμπούνιν, ο οποίος τον προσέβαλε.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Ρώσων βουλευτών να υποβάλουν μήνυση κατά του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε: «Δεν αξίζει τον κόπο να ασκήσεις ποινική δίωξη εναντίον τέτοιων ατόμων. Ας συνεχίσει την εκπομπή του».

Αναφερόμενος στους ανθρώπους που καταδικάζουν στην Τιφλίδα τέτοιου είδους συμπεριφορές, απάντησε ότι «χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους, για χάρη της αποκατάστασης πλήρων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, δεν θα αποφάσιζα τίποτα που θα περιέπλεκε τις σχέσεις μας».

Σημειώνεται ότι, χθες η διεύθυνση του σταθμού αποφάσισε να απομακρύνει τον Γκαμπούνιν για δύο μήνες από την εκπομπή του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής ειδικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Γεωργίας , λέγοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να εξηγήσει στους εξτρεμιστές ότι οι προκλήσεις κατά της Ρωσίας είναι ανεπίτρεπτες.