Ο serial killer της Κύπρου, που καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια, είχε, από την ημέρα της αποκάλυψης της δράσης του, στις 14 Απριλίου, χρόνο προκειμένου να καταστρέψει ή να ξεφορτωθεί τεκμήρια.

Αυτό που δεν κατάφερε ποτέ ωστόσο να ξεφορτωθεί είναι τα ηλεκτρονικά ίχνη του. Μέσω αυτών, εξάλλου, εντοπίστηκε ο 35χρονος και ξεδιπλώθηκε η φρίκη.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεσκόνισαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην ολική εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Ένα ήταν το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο Μεταξάς και αυτό παίρνει μαζί του στις φυλακές. Πρόκειται για το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές για το πού βρίσκεται μεταδίδει το sigmalive.com.

Παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο Μεταξάς αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του, ήταν της ίδιας συσκευής.

Κορυφαίο «μυστικό» που φαίνεται πως παίρνει μαζί του είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα απ’ το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα, καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε, σαφώς και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως «απάντηση» στο κίνητρο. Περιγράφοντας, εξάλλου, τα γεγονότα χθες η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Όπως ειπώθηκε απαρχή της φρίκης ήταν το διπλό φονικό με θύματα τη Λίβια και την Έλενα – Ναταλία Μπουνέα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλες πέντε αθώες ψυχές.