Περισσότεροι από 100 νεκροί, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας μέσα σε διάστημα μόλις δυο ημερών, ήταν το τραγικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ τζιχαντιστών και συριακού στρατού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επαρχία του Ιντιλίμπ είναι μια περιοχή της Συρίας που υποτίθεται πως θα παρέμενε αποστρατικοποιημένη, μετά από τη συμφωνία Τουρκίας και Ρωσίας. Η συγκεκριμένη συμφωνία που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2018, προέβλεπε τη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης ώστε να αποφευχθεί μια ευρεία επιχείρηση της Δαμασκού. Ουσιαστικά, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, μιας και οι τζιχαντιστές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας που αριθμεί περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν σκοτωθεί από την Τρίτη 75 τζιχαντιστές και αντάρτες και 29 Σύροι στρατιώτες, σε βίαιες συγκρούσεις και επιδρομές. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνει, πως στον αριθμό αυτό των νεκρών, συμπεριλαμβάνονται και οι 14 τζιχαντιστές, καθώς και οι 19 Σύροι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους, σήμερα το πρωί. «Και οι συγκρούσεις συνεχίζονται», δηλώνει ο επικεφαλής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το χωριό Ταλ Μέλεχ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, που συνορεύει με την Ιντλίμπ είναι το επίκεντρο των συγκρούσεων.