Τουλάχιστον 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν γίνει στην Κίνα τα τελευταία 40 χρόνια

Έχουν οδηγήσει στην επιλεκτική απόρριψη των θηλυκών εμβρύων


ΚΟΣΜΟΣ
11:38
16/03/2013
Τουλάχιστον 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν γίνει στην Κίνα τα τελευταία 40 χρόνια
8
loading

Περίπου 330 εκατ. εκτρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Κίνα κατά το διάστημα μεταξύ του 1971 και του 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας κι ενώ η πολιτική για τον περιορισμό των γεννήσεων έχει αρχίσει να αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο.

Το υπουργείο έδωσε τον Ιανουάριο στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για τις στειρώσεις και τις εκτρώσεις, πριν την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Εθνικής Επιτροπής Πληθυσμού με την αντίστοιχη του Οικογενειακού Προγραμματισμού την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένοι αναλυτές διαβλέπουν στη δημιουργία του νέου αυτού οργάνου την απαρχή της χαλάρωσης της πολιτικής για τον περιορισμό των γεννήσεων, όμως στη διάρκεια της εβδομάδας Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει αντίθετες απόψεις.

Ο περιορισμός των γεννήσεων για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και η πολιτική του μονογενούς παιδιού, που ισχύουν από τη δεκαετία του 1980, έχουν επιτρέψει στο Πεκίνο να αποφύγει επιπλέον 400 εκατ. γεννήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, η οποία στα τέλη του παρελθόντος έτους αριθμούσε 1,34 δισεκ. κατοίκους.

Εντούτοις, οι εκτρώσεις έχουν οδηγήσει στην επιλεκτική απόρριψη των θηλυκών εμβρύων, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό έλλειμμα δεκάδων εκατ. στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας.

Ο αριθμός των εκτρώσεων κορυφώθηκε στη δεκαετία μεταξύ 1982 -1992 με πάνω από 10 εκατ. αμβλώσεις τον χρόνο, με απώτατο σημείο τα έτη 1983 και 1991 με 14 εκατ. εκτρώσεις, επεσήμανε το υπουργείο.

Το μέτρο του περιορισμού των γεννήσεων έχει προκαλέσει επίσης αύξηση στον αριθμό των εξαναγκασμένων αμβλώσεων, που τυπικά είναι απαγορευμένες, ωστόσο η πρακτική αυτή εξασκείται απρόσκοπτα σε πολλές περιοχές.

Τον περασμένο Ιούνιο δε, η περίπτωση μίας γυναίκας η οποία εξαναγκάσθηκε να υποβληθεί σε έκτρωση ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης δημιούργησε μέγα σκάνδαλο και ανάγκασε τις τοπικές αρχές να ζητήσουν δημοσία συγγνώμη.

Μεσοπρόθεσμα η Κίνα θα χρειασθεί να αναθεωρήσει την πολιτική του ελέγχου των γεννήσεων εξαιτίας της ραγδαίας γήρανσης του πληθυσμού και της μείωσης του ενεργού πληθυσμού της, επισημαίνουν ειδικοί στις δημογραφικές μελέτες και αναλυτές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar xaroula

  Για αλλη μια επιπεβαίνουν τι είδους λαός είναι.

 2. avatar fuxia

  ντροπή τους. ποτέ θα καταλάβουν σαυτόν τον κόσμο ότι η γυναίκα είναι το ίδιο αξιοσέβαστη όπως ο άντρας. και είναι αυτή η οποία θα γεννήσει και θα αναθρέψει έναν άντρα. βαρέθηκα να την βλέπω στα μέσα να ξεπουλιέται. κρίμα.

 3. avatar Ανθή

  Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την αντισύλληψη.

  1. avatar Social Distortion

   Οι εκτρώσεις γίνονται επειδή έχουν δικαίωμα να κάνουν ένα παιδί. Όταν βλέπουν κορίτσι το ρίχνουν.

   1. avatar Gabriel

    @Social Distortion
    Άλλη μία "ελευθερία" ενός κομμουνιστικού καθεστώτος... Πραγματικά τους ζηλεύω που είναι τόσο "ελεύθεροι"...
    Εϊναι τόσες πολλές οι "ελευθερίες" που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, που το τελευταίο πράγμα που πρέπει να τους πνίγει είναι μάλλον ο μολυσμένος αέρας της ανάπτυξης των μισθών του 1 ευρώ (και πολλά λέω) την ημέρα...
    "Ελεύθερα" Κομμουνιστικά Σκλαβάκια (όπως λέει και μια ψυχή εδώ μέσα)...

    1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

     ναι μονο που δεν ειναι κομμουνιστες λεπτομερια που συ διαφευγει

     1. avatar Gabriel

      @ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης
      Μα πόσο πρόβατο πια... Προχτές εκλέχτηκε ο νέος πρόεδρος της Κίνας... Ψάξε και δες από ποιο κόμμα προέρχεται και επιτέλους ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ...

 4. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει