Ανοίγει ο δρόμος για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Στέρτζον: Θα μας δώσει την ευκαιρία να είμαστε ανεξάρτητο κράτος, παρά να μας επιβληθεί ένα Brexit


ΚΟΣΜΟΣ
17:54
29/05/2019
Ανοίγει ο δρόμος για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
1
loading

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας δημοσίευσε το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, για το οποίο η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να «διαλέξουν ένα καλύτερο μέλλον».

Το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα δεν διευκρινίζει την ημερομηνία διεξαγωγής του ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας ούτε το ερώτημα με το οποίο θα τεθεί στους πολίτες, τα οποία αφήνει να προσδιοριστούν σε μελλοντικό χρόνο. Για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, το Ουέστιμινστερ θα πρέπει να παραχωρήσει την εξουσία στην αποκεντρωμένη κυβέρνησης της Σκωτίας, κάτι που μέχρι τώρα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρνείται. Η Στέρτζον έχει δηλώσει ότι προτιμά τη διεξαγωγή του πριν από τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της Σκωτίας, το 2021.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, η Στέρτζον δήλωσε ότι θα ήταν «ντροπή για τη δημοκρατία», εάν η βρετανική κυβέρνηση εμπόδιζε τις προσπάθειές της να προωθήσει άλλο ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και πρόσθεσε ότι «θα αναζητήσει συμφωνία για τη μεταβίβαση εξουσίας σε κατάλληλη στιγμή για να επιτρέψει ένα δημοψήφισμα που θα πρέπει να διεξαχθεί αργότερα από αυτό το κοινοβούλιο».

«Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας σε αυτή τη θητεία του κοινοβουλίου θα δώσει στη Σκωτία την ευκαιρία να επιλέξει να είναι ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, παρά να μας επιβληθεί ένα μελλοντικό Brexit», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειές μας να βρούμε έναν συμβιβασμό και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των πολιτών της Σκωτίας, που ψήφισαν συντριπτικά την παραμονή στην ΕΕ, αγνοήθηκαν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Stateless

    Will fall laughing!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει