Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται φωτογραφίες από το βάρβαρο μηχάνημα που χρησιμοποιούν οι ιρανικές αρχές για να… ακρωτηριάζουν τα δάχτυλα καταδικασθέντων κακοποιών.

Τρεις κουκουλοφόροι εφαρμόζουν τον αυστηρό νόμο της Σαρία σε έναν άντρα που καταδικάστηκε για κλοπή και μοιχεία και τον οδηγούν μπροστά από ένα μηχάνημα που θυμίζει εργαλείο ξυλοκοπτικής.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έχει ως απώτερο σκοπό να στείλει ένα «καθαρό μήνυμα» και να τρομοκρατήσει τους πολίτες.

«Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε εκλογές, αυξάνεται ο αριθμός αυτών των περιστατικών. Και τώρα είμαστε πολύ κοντά στις προεδρικές εκλογές. Πιστεύω ότι είναι μια στρατηγική για να ενσταλάξουν το φόβο στον πληθυσμό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαμαρτυρίες» είπε στο δίκτυο France 24 ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Iran Human Rights στη Νορβηγία, Mahmoud Amiry-Moghaddam.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.