Οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατού και αντάρτες συνεχίζονταν σήμερα στα νότια της Δαμασκού, ενώ 10 αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαίνονταν μάχες ανάμεσα σε τακτικές δυνάμεις και αντάρτες «στη συνοικία Κάνταμ», ενώ ακούγονταν και «εκρήξεις», για χρονικό διάστημα που «ξεπέρασε την μία ώρα». Μάχες σημειώνονταν εξάλλου στην Μλέιχα, στη Νταράγια και στην Μουανταμίγια, που πλήττεται με όλμους.

Σφυροκοπήθηκε επίσης η Ανατολική Γούτα, όπου σκοτώθηκαν δύο αντάρτες, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση η οποία βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη Χασάκε, στην ανατολική Συρία, 10 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες κατά την διάρκεια της νύχτας. Στη Χομς, η συνοικία Χαλιντίγια βομβαρδίστηκε.

Εξάλλου, το ισλαμιστικό Μέτωπο αλ Νόσρα ανέλαβε με ένα μήνυμά του μέσω του Twitter την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Σαλμίγε, στην επαρχία Χάμα, την 21η Ιανουαρίου, από την οποία είχαν σκοτωθεί 42 άνθρωποι.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί την οργάνωση αυτή προσκείμενη στην αλ Κάιντα στο Ιράκ και στις τάξεις της πολεμούν οπαδοί του τζιχάντ διαφόρων εθνικοτήτων.