Η πλωτάρχης Ρόζα Μαρία Μογκαβέρο και η υποπλοίαρχος Λορέλα Τσίπρο, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, παντρεύτηκαν στη βάση της Λα Σπέτσια, όπου σταθμεύουν, και, ως είθισται, στη συνέχεια πέρασαν κάτω από την αψίδα με τα σπαθιά, που σχημάτισαν οι συνάδελφοί τους.

Η φωτογραφία τους αναρτήθηκε χθες στο Facebook και στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου. Τις δείχνει με την επίσημη στολή του Πολεμικού Ναυτικού, περιστοιχισμένες από τους συναδέλφους τους: «Αγαπιούνται και επικύρωσαν το όνειρό τους» αναφέρει η λεζάντα. «Πίστεψαν την αγάπη τους φορώντας την επίσημη στολή, ωσάν να ήταν κάτι αυτονόητο, απλό, φυσιολογικό. Και ήταν πράγματι, διότι όταν γιορτάζεις τον έρωτά σου, με φίλους και συγγενείς, όλα γίνονται φυσιολογικά» τονίζει στη δημοσίευση που πρόσθεσε ο Μάρκο Φούρφαρο, εθνικός συντονιστής της οργάνωσης Futura και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. «Συγχαρητήρια στο ζεύγος, φαίνεστε υπέροχες» προσθέτει.

Η πρώτη ένωση ζεύγους του ιδίου φύλου στο Πολεμικό Ναυτικό είχε γίνει πράξη το 2016, ανάμεσα στον υποπλοίαρχο Αντόνιο Κουτούρι και τον Ουμπέρτο Γκρανάτα, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Για τη χθεσινή ένωση των δύο αξιωματικών η υπουργός Αμύνης Ελιζαμπέτα Τρέντα δήλωσε: «Θέλω να διαβιβάσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου στη Λορέλα και τη Ρόζι. Πραγματικά χάρηκα βλέποντας τις φωτογραφίες από την πιο όμορφη ημέρα σας, με τις δύο οικογένειές σας μαζί και την χαρά στα βλέμματά σας. Η Λορέλα και η Ρόζι είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα της πολιτισμικής εξέλιξης στις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα μας» έγραψε η υπουργός στον λογαριασμό της στο Facebook.