Στου 78 οι νεκροί από την έκρηξη στο εργοστάσιο στην Κίνα

Συνολικά 566 άνθρωποι νοσηλεύονται


ΚΟΣΜΟΣ
1:09
26/03/2019
Στου 78 οι νεκροί από την έκρηξη στο εργοστάσιο στην Κίνα
loading

Ο απολογισμός των θυμάτων από την τεράστια έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν ζιζανιοκτόνα στην επαρχία Τζιανγκσού της ανατολικής Κίνας αυξήθηκε σήμερα στους 78 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση διέταξε τη διενέργεια εθνικής έρευνας μετά το βιομηχανικό αυτό δυστύχημα που είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της χώρας.

Συνολικά 566 άνθρωποι νοσηλεύονται ακόμη, εκ των οποίων 66 φέρουν βαριά τραύματα και 13 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους 28 ανθρώπους που φέρονταν ως αγνοούμενοι, τελικά τρεις βρέθηκαν ζωντανοί, ενώ ο θάνατος των άλλων 25 επιβεβαιώθηκε βάσει εξετάσεων DNA, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της Γιαντσένγκ, ο Κάο Λουμπάο.

Ο δήμος της Γιαντσένγκ διευκρίνισε ότι 89 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δεν μπορούν να κατοικηθούν και θα καταστραφούν, και οι ένοικοί τους θα εγκατασταθούν αλλού.

Το Γραφείο Οικολογίας της επαρχίας έκανε λόγο σήμερα για την παρουσία σε παρακείμενο ποταμό τοξικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις 111 φορές υψηλότερες σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο σαφώς αν η παρουσία των ρυπογόνων αυτών στοιχείων όπως το νιτρικό αμμώνιο και η ανιλίνη προέκυψαν ως άμεση συνέπεια της έκρηξης ή αν τα στοιχεία αυτά υπήρχαν πριν από την καταστροφή.

Η εταιρία Tianjiayi Chemical, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ιδρύθηκε το 2007 και απασχολούσε 195 εργαζόμενους. Παράγει χημικά προϊόντα όπως ανισόλη, μια πολύ εύφλεκτη ένωση που η οσμή της μοιάζει με αυτή του γλυκάνισου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει