Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς τον γνωρίζουμε όλοι καλά ήδη από τα μικράτα μας.

Η δισεκατομμυριούχος πάπια που είναι γνωστή για τη φιλαργυρία της αποθηκεύει κάθε χρυσό νόμισμα που πέφτει στα χέρια της μέσα στο πελώριο θησαυροφυλάκιο.

Ο θείος Σκουτζ βγήκε βλέπετε στη βιοπάλη από νωρίς, γυαλίζοντας παπούτσια στη γενέτειρά του τη Γλασκόβη, πριν μετακομίσει στον Νέο Κόσμο και κυνηγήσει το όνειρο του χρυσοθήρα.

Πλέον είναι ο απόλυτος ηγέτης στον κλάδο της εξόρυξης και το 2011 το περιοδικό Forbes εκτίμησε την περιουσία του στα 44,1 δισ. δολάρια. Και είναι όλα τους μέσα σε αυτό το θεόρατο θησαυροφυλάκιο.

Το 2013 το περιοδικό ξαναχτύπησε και μας είπε πως με την άνοδο του χρυσού κατά 30% χρόνο με τον χρόνο, η περιουσία της αυτοδημιούργητης πάπιας του Καρλ Μπαρκς είχε εκτοξευτεί στα 65,4 δισ. δολάρια, κάνοντας τον θείο Σκρουτζ τον πλουσιότερο φανταστικό χαρακτήρα όλων των εποχών.

Ο ίδιος ο Σκρουτζ μνημονεύει εξάλλου σταθερά τη «Μαύρη Κυριακή», τις 15 Αυγούστου 1971 δηλαδή, όταν ο πρόεδρος Νίξον απάλλαξε το χρήμα των ΗΠΑ από την αντιπροσώπευσή του σε χρυσό. Και κάθε χρόνο εκείνη τη μέρα μετρά όλα τα λεφτά του θησαυροφυλακίου του και τα υπολογίζει σε ποσοστό της αξίας του χρυσού που υπάρχει στο Φορτ Νοξ. Η τελευταία καταγραφή του θείου έφτασε στο 21,4%…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.