Ο Πούτιν ανακήρυξε την ενεργειακή αυτονομία της Κριμαίας

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία


ΚΟΣΜΟΣ
17:30
18/03/2019
Ο Πούτιν ανακήρυξε την ενεργειακή αυτονομία της Κριμαίας
loading

Στο πλαίσιο των τελετών για την πέμπτη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χερσόνησο της Κριμαίας, που διασφαλίζουν την ενεργειακή της ανεξαρτησία.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε αρχικά στην Σεβαστούπολη, όπου εγκαινίασε τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς Μπαλακλάφσκαγια και Ταβρίτσεσκαγια και εν συνεχεία αναχώρησε για την Συμφερούπολη, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς που είναι αφιερωμένοι στην πέμπτη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής των εγκαινίων των δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «σήμερα έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χερσονήσου της Κριμαίας, αλλά και όλου του νότου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών της περιοχής».

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι το 2014 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία έφθανε τα 160 μεγαβάτ. «Αυτή η ποσότητα δεν επαρκούσε, ακόμη και δεδομένου ότι η Ουκρανία προμήθευε την Κριμαία με ηλεκτρική ενέργεια και ήταν σαφές ότι δεν επαρκούσε ώστε να υπάρχει σταθερή ηλεκτροδότηση για τα σπίτια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και πολύ περισσότερο για να αναπτυχθεί η χερσόνησος της Κριμαίας, για να ενταχθούν στα δίκτυα ηλεκτροδότησης νέοι καταναλωτές, για να αναπτυχθούν η βιομηχανία, οι επιχειρήσεις , ο τουρισμός. Αυτές οι ποσότητες ήταν εντελώς ανεπαρκείς. Η κατάσταση άλλαξε ριζικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η συνολική ισχύς και των δύο σταθμών θα φθάσει τα 940 μεγαβάτ, που συνιστούν το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Κριμαία, ενώ η συνολική ενεργειακή ισχύς της χερσονήσου , χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν οι ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν οι ανεμογεννήτριες, οι σταθμοί ηλιακής ενέργειας και οι κινητοί σταθμοί τουρμπίνας φυσικού αερίου θα φθάνει τα 2070 μεγαβάτ, ποσότητα που είναι σε θέση όχι απλώς να καλύψει τις ανάγκες της Χερσονήσου σε ηλεκτρική ενέργεια αλλά και να καλύψει τις ανάγκες και άλλων περιοχών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η πλήρης λειτουργία των δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών σηματοδοτεί την «πλήρη ενεργειακή απεξάρτηση της Κριμαίας, αλλά και την δυνατότητα μάλιστα να τροφοδοτεί με ενέργεια και την ηπειρωτική γη (ηπειρωτική Ρωσία)».

Στην επίσημη τελετή των εγκαινίων των θερμοηλεκτρικών σταθμών παρευρίσκονταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Κόζακ, ο υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντρ Νόβακ, ο πρόεδρος της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, καθώς και ο γενικός διευθυντής της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Τα πρώτα τμήματα και των δύο θερμοηλεκτρικών σταθμών, που εγκαινιάσθηκαν σήμερα, είχαν τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2018.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει