Μπουκάλια που πέφτουν και σπάνε, φωνές, έπιπλα που γλιστρούν από τη μια άκρη στην άλλη, αυτά έζησαν οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου, που τη μία στιγμή έπλεε χαλαρά ανοιχτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και την άλλη στιγμή άρχισε να γέρνει, χτυπημένο από ριπή ανέμου ταχύτητας 185 χιλιομέτρων την ώρα.

Το «Escape» της Norwegian Cruise Line, χωρητικότητας 6.000 επιβατών, βίωσε το «χτύπημα» του ανέμου με ένταση που θύμιζε τυφώνα κατηγορίας 3.

Όπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο την ανακοίνωση της εταιρείας, πολλοί επιβάτες και μέλη πληρώματος τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο αριθμός τους. Οι τραυματίες δέχθηκαν ιατρική βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου.

Στο λιμάνι στο Πορτ Κανάβεραλ της Φλόριντα έσπευσαν πάνω από δέκα ασθενοφόρα, κατά τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου.

Ο ταξιδιώτης Aaron Black βρισκόταν στο πιάνο μπαρ του πλοίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν το πλοίο άρχισε να γέρνει. Τραπέζια, καρέκλες και ταξιδιώτες άρχισαν να γλιστρούν από τη μία πλευρά της αίθουσας στην άλλη, ενώ άλλοι επιβάτες κοιτούσαν αποσβολωμένοι. Φωνές, γυαλιά που σπάνε και αντικείμενα που πέφτουν ακούγονται στο υλικό που κατέγραψε ο Black.

«Θυμάμαι να σκέφτομαι πόσο ήρεμα ήταν ενώ πλέαμε έξω από τη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο και ξαφνικά μας χτύπησε μια δυνατή ριπή ανέμου και όλο το πλοίο έγειρε για περίπου 30 δευτερόλεπτα» περιέγραψε. «Ξαφνικά όλα γύρω μου άρχισαν να κινούνται».

Σε κάποιο σημείο του βίντει φαίνονται δύο άνθρωποι, που προσπαθούν να περπατήσουν αλληλοβασταζόμενοι.

Ο Black έχει κάνει πολλές κρουαζιέρες και δηλώνει συνηθισμένος στα κουνήματα των πλοίων. «Αυτό όμως ήταν μια σουρεαλιστική κλιμάκωση από το ‘α, αυτό είναι φυσιολογικό’ στο ‘αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο και μάλλον δεν θα έπρεπε να συμβαίνει’» αφηγήθηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλήρωμα αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ το κρουαζιερόπλοιο ήδη ετοιμάζεται για το επόμενο ταξίδι του, καθώς δεν υπέστη καμία ζημιά.

Ο νέος απόπλους του είναι προγραμματισμένος για αύριο, με προορισμό της Μπαχάμες.