Ένας Γάλλος διαδηλωτής με αναπηρία φέρεται να ζήτησε από έναν αστυνομικό να του δώσει πίσω τα προστατευτικά του γυαλιά και αντ’ αυτού ο άνδρας των δυνάμεων τάξης τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση, σύμφωνα με το RT.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη γαλλική πόλη Τουλούζη κατά τη διάρκεια της 16ης εβδομάδας των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media, φαίνεται ομάδα αστυνομικών να είναι σε ετοιμότητα και απέναντί τους να βρίσκεται μόνο ο διαδηλωτής που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και φοράει το χαρακτηριστικό «κίτρινο γιλέκο». Ο άνδρας φαίνεται να λογομαχεί με έναν αστυνομικό, προφανώς για ένα ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά που ο αστυνομικός κουνάει στο χέρι του.

Ο αστυνομικός απομακρύνεται αλλά ο διαδηλωτής τον ακολουθεί, μέχρι να απωθηθεί με τη χρήση σπρέι πιπεριού στο πρόσωπό του από πολύ κοντινή απόσταση.

Η γαλλική αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει σκληρές μεθόδους για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», όπως ρίψη νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλοί σοβαροί τραυματισμοί.