Την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν οι ομογενείς προβάλλοντας τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων για αγωνιστική, συλλογική δράση, ως πηγή έμπνευσης για ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή.

Στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια, συνδιοργανώθηκε λιτή και συμβολική εκδήλωση από την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο «Ασκληπιός», το Σύλλογο Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», το Σύλλογο Πανερρεικουσίων Αμερικής, την Πανικαριακή Αδελφότητα «Πανδίκη», το Σύλλογο Αρκάδων «Γέρος του Μοριά» και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «HellenicVoiceNY».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της επετείου και στα διδάγματα που αντλούνται. Ομιλητής ήταν το στέλεχος του Συλλόγου «Αργοναύτες» και εκδότης-διευθυντής της εβδομαδιαίας ομογενειακής εφημερίδας «Greek News», Αποστόλης Ζουπανιώτης, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «κι άσχετα με το δρόμο που ακολούθησε στη μεταπολίτευση ο καθένας από τους εκπροσώπους αυτής της γενιάς, η οποία ονομάστηκε Γενιά του Πολυτεχνείου και πολλές από τις ενέργειές της οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά και θυμίζουν ότι ο Έλληνας έχει όρια αξεπέραστα».

Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μουσικών και ερμηνευτών Πάνου Χρυσοβέργη, Τέρη Βακιρτζόγλου, Κώστα Μπαλταζάνη, Στράτου Αχλάτη και Παναγιώτη Ανδρέου. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο πρόξενος της Ελλάδας, Ευάγγελος Κυριακόπουλος.