Κάθε φθινόπωρο, ο Piero Lugano από μια κωμόπολη της ιταλικής Γένοβας μαζεύει την ομάδα των δυτών του για να φέρουν στην επιφάνεια το αφρώδες κρασί του, έχοντας περάσει αρκετούς μήνες στον πυθμένα της θάλασσας.

Η όλη επιχείρηση διαρκεί ώρα και περιλαμβάνει πλοιάρια και γερανούς για να ολοκληρωθεί.

Όσο για τον λόγο της ιδιαίτερης αυτής επιχείρησης, «το κρασί ήρθε στον σύγχρονο πολιτισμό μέσω σφραγισμένων αμφορέων που βρέθηκαν στον βυθό, όπου και διατηρήθηκε το κρασί στην υγρή του μορφή», λέει ο οινοπαραγωγός, έχοντας βρει προφανώς ένα δικό του μυστικό για την παλαίωση και τη σωστή διατήρηση του κρασιού