Ένας κλέφτης με φαντασία και πειθώ εισέβαλε σε ένα σπίτι στο Μέιν των ΗΠΑ το πρωί της Κυριακής 23/12 και ακόμα και όταν έγινε τσακωτός από τον ιδιοκτήτη, διατήρησε την ψυχραιμία του και τον χειρίστηκε με μαεστρία.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας εντόπισε τον Derek Tarbox αραχτό στον καναπέ του σπιτιού να παρακολουθεί τηλεόραση και να τρώει σάντουιτς. Είχε προλάβει να κάνει μπάνιο και να φορέσει ρούχα που πήρε από τη ντουλάπα.

Ο σπιτονοικοκύρης πίστεψε τις ιστορίες που του αράδιαζε ο κλέφτης. Όταν τον ρώτησε τι γυρεύει σπίτι του, ο 35χρονος απάντησε σοκαρισμένος πως έκανε λάθος καθώς νόμιζε ότι το σπίτι άνηκε σε έναν φίλο του. Του είπε επίσης ότι μπήκε από την μπροστινή πόρτα, την οποία είχε αφήσει ανοιχτή ο φίλος του.

Και το θύμα, που προ ολίγου είχε ξεκλειδώσει την μπροστινή πόρτα για να μπει σπίτι του -ούτε καν το σκέφτηκε-, τον πίστεψε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον «πέταξε» με το αυτοκίνητό του σε ένα άλλο σπίτι που είχε βάλει στο μάτι!

Όταν όμως επέστρεψε στην οικία του και διαπίστωσε ότι η πίσω πόρτα ήταν σπασμένη και πολλά προσωπικά αντικείμενα είχαν κάνει φτερά, συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι αρχές εντόπισαν τον κλέφτη στο σπίτι που τον είχε αφήσει το θύμα και τον συνέλαβαν. Αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών για διάρρηξη, καταπάτηση ξένης περιουσίας, κλοπή και άλλες.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε η αστυνομία του Μέιν σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο σερίφη, ο Tarbox είχε κλέψει ένα όχημα από το Πόρτλαντ και οδήγησε μέχρι το Χόλις όπου έμεινε από καύσιμα. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο με το οποίο βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε πάνω σε δέντρα.

Στη συνέχεια έφτασε περπατώντας μέχρι το σπίτι που έκλεψε. Η δίκη του εύστροφου κλέφτη είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2019.