Μεθυσμένοι ήταν οι δύο ρώσοι πιλότοι του Antonov-28 που κατέπεσε σε δάσος στη χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή στις 12 Σεπτεμβρίου, οδηγώντας στο θάνατο, μαζί με τους ίδιους, 10 από τους 14 επιβάτες.

Οι πιλότοι Βιατσεσβάλ Σπακ και Βλαντίμιρ Νταντσένκο βρέθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ μετά τις αιματολογικές εξετάσεις σε εναπομείναντα μέρη των πτωμάτων τους.

Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, κανένας από τους πιλότους δεν υποβλήθηκε σε αλκοτέστ πριν από την πτήση, όπως επιβάλλει ο νόμος της ρωσικής αεροπλοΐας, ενώ η νοσοκόμα που ήταν υπεύθυνη να κάνει το αλκοτέστ, πήρε μόνο τους σφυγμούς τους.

Η ίδια είπε ότι δεν υπέβαλε τους πιλότους σε αλκοτέστ γιατί και «κανείς τους δεν μύριζε αλκοόλ, ενώ και οι δύο τους ήταν φρεσκοξυρισμένοι και ντυμένοι με καθαρά ρούχα».

Αξιωματούχοι στον τομέα των αερομεταφορών είπαν αμέσως μετά τη συντριβή ότι στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης έλεγχος συντήρησης και ότι οι δύο πιλότοι είχαν υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν από την πτήση.

Κατά τους ερευνητές, οι πιλότοι ίσως δεν ήταν μεθυσμένοι όταν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και άρχισαν να πίνουν στη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με την έκθεση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.