Σχετικά με τα όσα είπε στη δημόσια ομιλία του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αστειεύτηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κλιντ Ίστγουντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μπέβερλι Χιλς, για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας, «Trouble with the Curve», αναγνωρίζοντας ότι το κεφάλι του ήταν «άδειο».

Ο 82χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αστειεύτηκε σχετικά με τις αντιδράσεις για τις ρητορικές του επιδόσεις λέγοντας. «Δεν πήρα την απάντηση που ήθελα, γιατί ήλπιζα ότι θα μου δώσει το χρίσμα» για τη μάχη για τον Λευκό Οίκο. «Ήταν φιλοδοξία μου» συνέχισε χαμογελώντας.

Η δημόσια ομιλία του ηθοποιού και σκηνοθέτη, την τελευταία νύχτα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, προκάλεσε κατά πολλούς τη γελοιοποίησή του αλλά και ποικίλα σχόλια, ιδιαίτερα για τον περίφημο πλέον διάλογό του, με μια άδεια καρέκλα η οποία συμβόλιζε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν ξέρω αν πάλι θα ήθελα να το κάνω με τον ίδιο τρόπο. Αμφιβάλλω, γιατί νόμιζα ότι ήμουν έτοιμος, πέντε δευτερόλεπτα πριν να ανέβω πάνω στη σκηνή,» είπε ήρεμα ο Κλιντ Ιστγουντ.

«Όταν φτάνετε στη σκηνή, μπροστά σε 10.000 πολύ ενθουσιασμένους ανθρώπους, το μυαλό σας πηγαίνει στο κενό, αυτό συνέβη», είπε ο ηθοποιός.

«Αλλά εγώ θα προσπαθήσω να παραδώσω το ίδιο μήνυμα, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κολακεύουν τους πολιτικούς», είπε ο βετεράνος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανεξάρτητα από το κόμμα, οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογούν μόνο τη δουλειά και τις αποφάσεις των πολιτικών.