Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι «ενωμένοι» απέναντι στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά δεν θα συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στο τέλος του μήνα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχαν στη διάρκεια της νύχτας συνομιλία μιας ώρας για «την απειλή που δημιουργεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα».

«Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμαναν το γεγονός ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως οι δύο ηγέτες δεν θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ γιατί δεν συμβαδίζουν τα προγράμματά τους. Επίσης η αμερικανική προεδρία διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Νετανιάχου είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ομπάμα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι η συνάντησή τους είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί γιατί θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη διαφορετικές ημερομηνίες.

«Ο πρόεδρος και ο ισραηλινός πρωθυπουργός έχουν συχνές επαφές και ο κ. Νετανιάχου θα συναντηθεί με άλλους ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχος στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους και η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ.