Για επίθεση σε βάρος της πρώην συντρόφου του, η οποία ήταν έγκυος ενώ ο ίδιος δεν ήθελε το μωρό αυτό να γεννηθεί, κατηγορείται αστυνομικός από τη Βρετανία.

Ο 35χρονος Matthew Cherry, σύμφωνα με το δικαστήριο, εισέβαλε στο σπίτι της πρώην φίλης του Caroline Craft στο Bournemouth φορώντας κουκούλα για να τη χτυπήσει και να της προκαλέσει αποβολή ενώ βρισκόταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Την εποχή της επίθεσης ο Cherry ήταν θυμωμένος, επιθετικός και ήθελε οπωσδήποτε η Craft να κάνει έκτρωση.

Το ζευγάρι χώρισε όταν η γυναίκα αποφάσισε πως ήθελε να κρατήσει το μωρό.

Ο Cherry αρνείται πάντως πως ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Όλα έγιναν στις 24 Μαρτίου του περασμένου χρόνου, όταν η 27χρονη Craft βρισκόταν στο διαμέρισμά της περιμένοντας έναν κτηματομεσίτη.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Cherry μπήκε στο κτήριο χτυπώντας κουδούνι άλλου διαμερίσματος και φωνάζοντας «Αστυνομία!» ενώ στη συνέχεια υποδύθηκε τον… καθαριστή, χρησιμοποιώντας μία ηλεκτρική σκούπα για να φτάσει μέχρι το διαμέρισμα της Craft.

Όταν η 27χρονη άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στο πάτωμα, είτε από σπρωξιά είτε από μπουνιά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Δέχθηκε πολλά χτυπήματα στην κοιλιά και στην πλάτη της με στόχο το παιδί που κυοφορούσε. Ενώ ούρλιαζε για βοήθεια, ένα χέρι που φορούσε γάντι της έκλεισε το στόμα και ο εισβολέας άρχισε να την κλωτσά.

Τρομοκρατημένη η Craft έδειξε τα σημεία όπου υπήρχαν αντικείμενα αξίας στο σπίτι, στην περίπτωση που επρόκειτο για ληστεία, αλλά ο δράστης δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτά. Την έσυρε στο μπάνιο και την ανάγκασε να καθίσει στην τουαλέτα επιχειρώντας να τη δέσει.

Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι: ήταν ο κτηματομεσίτης Paul Penny που περίμενε.

Ο εισβολέας, σύμφωνα με το δικαστήριο, διέφυγε από την πίσω πόρτα, κάτι που δείχνει πως γνώριζε το κτήριο.

Ο Penny αντίκρισε την Caroline μέσα στα αίματα και τις μελανιές. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και παρά τις εκδορές και τα αίματα ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός. Τυχερό ήταν και το έμβρυο που γλίτωσε παρά τα χτυπήματα.

«Είναι ωστόσο σαφές πως ο εισβολέας είχε στόχο να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην Craft και ο μόνος λόγος που δεν πρόλαβε ήταν η άφιξη του κτηματομεσίτη. Ο Cherry είχε κίνητρο για να κάνει κάτι τέτοιο, ποιος άλλος θα είχε μοναδικό στόχο το αγέννητο παιδί;» διερωτήθηκε ο εισαγγελέας.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το Μάιο του 2010 αλλά η σχέση του δεν ήταν καλή. Όταν τον Οκτώβριο η Craft έμαθε πως είναι έγκυος ο Cherry δεν το πήρε καλά, της είπε πως του κατέστρεφε τη ζωή και της ζήτησε να φύγει από το σπίτι τους. Αργότερα της ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε το μωρό και της ζήτησε να κάνει έκτρωση. Υποστήριξε επίσης πως δεν ήταν εκείνος ο πατέρας.