Βίντεο που δείχνει μία επικεφαλής αίρεσης από τη Νότια Κορέα, που ονομάζεται  Grace Road Church (Εκκλησία της Οδού της Χάρης), να χτυπάει με μανία τους πιστούς της και να τους δίνει εντολή να δέρνουν ο ένας τον άλλον, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με βάση τις αποκαλύψεις αυτές, η αστυνομία της Νότιας Κορέας διεξάγει έρευνα σχετικά με την αίρεση και συγκεκριμένα τη δράση της και στα νησιά Φίτζι, όπου φέρεται τα μέλη της να εξαναγκάζονται να δουλέψουν χωρίς αμοιβή και να υπομείνουν βίαιες ιεροτελεστίες.

Η «ιερέας» Shin Ok-ju και άλλοι τρεις ηγέτες της αίρεσης συνελήφθησαν τον προηγούμενο μήνα, όταν προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο κοντά στη Σεούλ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 400 οπαδοί της αίρεσης είχαν μετακομίσει στα Φίτζι από το 2014, καθώς η Shin είχε προβλέψει ότι στην κορεατική χερσόνησο θα ξεσπάσει λιμός και ότι το νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού θα είναι η «Γη της Επαγγελίας», όπου θα μπορούσαν να επιζήσουν από την καταστροφή.

Ωστόσο, όταν η ομάδα των πιστών έφτασε, πρώην μέλη καταγγέλλουν ότι τους κατάσχεσαν τα διαβατήριά τους και τους ανάγκασαν να δουλέψουν χωρίς αμοιβή και να συμμετέχουν σε ιεροτελεστίες χτυπώντας ο ένας τον άλλον.

Στο βίντεο φαίνεται η επικεφαλής της αίρεσης να καλεί μέλη της να έρθουν μπροστά κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων της και έπειτα να τους χτυπάει στο πρόσωπο, να τραβάει και να τους κόβει τα μαλλιά και να τους πετάει στο πάτωμα.

Σε μια περίπτωση η Shin φαίνεται να καθοδηγεί ένα έφηβο κορίτσι να χαστουκίσει μια γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι η μητέρα της. Αφού το κορίτσι τη χτυπά ελαφρά, η «ιερέας» την επέπληξε, λέγοντάς της «χτυπάς τα μάγουλα του εχθρού σου». Η κοπέλα στη συνέχεια χτύπησε τη γυναίκα 25 φορές.